New York Times: Un bebeluș român, cel mai mic copil luat de Administrația Trump de lângă părinți la granița cu Mexicul

17 Iun 2019

The New York Times dezvăluie că cel mai mic copil separat de părinții săi, în urma măsurilor antiimigrație introduse la granița cu Mexicul de Administrația Trump, este un bebeluș român - Constantin Mutu.

  • New York Times: Un bebeluș român, cel mai mic copil luat de Administrația Trump de lângă părinți la granița cu Mexicul

Reporterul Caitlin Dickerson dezvăluie că i-a luat câteva luni să dea de urma lui Constantin, unul dintre miile de copii separați de părinți ca urmare a politicii ”zero toleranță” a Administrației Trump. Bebelușul român a petrecut cinci luni departe de părinți, până ce un judecător a decis să fie trimis înapoi la familia lui. 

Părinții lui Constantin, Vasile și Florentina Mutu, au plecat din România în Mexic, în 2018, cu doi dintre cei cinci copii ai lor, cu gândul de a solicita azil în SUA. S-au pierdut unii de ceilalți în Mexic. Florentina și copilul de 4 ani care era cu ea s-a întors în România, iar Vasile a fost prins în Texas de către agenții de la frontieră. Bebelușul, Constantin, a fost luat și trimis la o familie adoptivă în Michigan.

Reporterul NYT a călătorit în Michigan pentru a discuta cu familia adoptivă, și apoi în România, unde s-a întâlnit cu familia Mutu, reunită după ce tatăl a fost extrădat, iar Constantin, acum în vârstă de doi ani, a fost și el trimis acasă prin decizia unui judecător. 

Reporterul crede că, deși are doi ani, Constantin nu poate vorbi și nu poate merge singur, fiind afectat de experiența trăită.

SHARE