Mâna întinsă care spune o poveste - 55.000 de dolari din donații, mințind că are cancer

19 Oct 2018 | scris de Anca Koller

O femeie din Australia a fost pusă sub acuzare pentru că a obținut 55.000 de dolari australieni din donații, după ce a mințit că a fost diagnosticată cu cancer.

  • Mâna întinsă care spune o poveste - 55.000 de dolari din donații, mințind că are cancer

Lucy Wieland, în vârstă de 27 de ani, s-a folosit de rețelele de socializare pentru a impresiona oamenii povestind despre falsa ei luptă cu un cancer ovarian agresiv.

Pe contul său de Instagram, ea a postat adeseori fotografii din timpul așa-ziselor tratamente, în care apărea tunsă scurt și purtând o mască de oxigen. În alte imagini, apare cu perfuzii sau mergând sprijinită în cârje.

"Nu am reușit să dorm prea mult aseară, dar am reușit să respir ușor și nu am avut dureri mari pentru prima dată în ultima săptămână. Sunt foarte recunoscătoare să am lângă mine acest băiat, în timp ce eu sunt legată de aparate", scria escroaca pe Instagram.

Conștientă de faptul că mila semenilor pentru suferința prin care trece îi va impresiona pe cei care i-au citit povestea, australianca a deschis un cont pe GoFundMe și le-a cerut ajutorul oamenilor, care i-au donat mii de dolari pentru tratament, relatează BBC News

Nu se știe deocamdată dacă iubitul tinerei, care apare în mai multe fotografii alături de ea, era la curent cu faptul că Wieland nu este, de fapt, bolnavă și nici dacă tânăra suferă de vreo altă afecțiune.

Inspectorul-șef al poliției din Queensland a declarat că acest caz este dezamăgitor pentru toți oamenii care au fost sensibilizați de povestea tinerei și care au vrut să o ajute și i-au donat bani pentru tratament.

Femeia a fost inițial arestată, apoi eliberată pe cauțiune, dar i s-a reținut pașaportul. Ea va apărea în fața judecătorilor în luna decembrie.

SHARE