Timp de 30 de ani, un american s-a dat prinț saudit, trăind în lux de pe urma naivității a zeci de persoane

09 Dec 2018 | scris de Camelia Dobrescu

Sultanul Bin Khalid Al Saud a apărut prin Statele Unite în 1991. Se purta firesc, cu grandoarea naturală a oricărui prinț saudit din care ale cărui buzunare cad banii câștigați ușor, din petrol.

  • Timp de 30 de ani, un american s-a dat prinț saudit, trăind în lux de pe urma naivității a zeci de persoane

Locuia la hoteluri celebre, circula cu maşini cu numere diplomatice, purta bijuterii scumpe, afișa valize pline cu bani iar plățile le făcea cu cardul Centurion, unul din produsele cele mai exclusiviste ale American Express.

Totuși, după 30 de ani, timp în care prin anturajul său s-au perindat tot felul de persoane, atrase de aerul de bogăție pe care îl răspândea în jur, s-a dovedit că sultanul a fost un escroc, unul bun, dacă a rezistat atât de mult.

Sultanul se numea Anthony Gignac și era de fapt un cetățean american obișnuit, născut în Columbia, care a crescut într-o casă de copii, până în momentul în care a fost înfiat de o familie din Michigan.

Frauda a ieșit la iveală după ce Gignac a încercat să intre în afaceri cu un important dezvoltator de proiecte imobiliare, Jeffrey Soffer din Turnberry Associates.

Reprezentanţii lui Gignac au luat legătura cu Soffer și i-au comunicat că ”prințul” dorește facă afaceri împreună, urmând să investească 440 de milioane de dolari în hotelul din Miami - Fontainebleau.

Soffer a fost de acord să se vadă cu ”prințul saudit”. Dorind să epateze, Gignac s-a prezentat la prima la bordul unui Ferrari cu numere diplomatice. La următoarele discuţii s-a lăudat excesiv cu averea sa, dăruindui lui Soffer bijuterii scumpe pe care spunea că le-ar fi primit chiar de la regele saudit.

Soffer a simţit că ceva nu e în regulă în toată această poveste după ce a remarcat faptul că în timpul meselor luate împreună !prinţul” înfuleca cu cea mai mare plăcere carne de porc, interzisă musulmanilor.

Soffer a cerut echipei sale de securitate să verifice identitatea persoanei pe care o întâlnise, iar investigaţiile au devoalat adevărata identitate a lui Gignac.

Soffer a anunţat poliţia americană iar ”prinţul saudit” a fost arestat atunci când încerca să zboare din Londra spre New York folosind documente falsificate.

Ulterior, anchetatorii au făcut percheziţii la casa lui din Florida, unde au constatat că totul era un fals: numerele de înmatriculare diplomatice, cumpărate de pe eBay, cardurile de credit de la American Express, actele.

Singurele lucruri reale erau bijuteriile şi imobilele pe care le deţinea, obţinute după ce a înşelat zeci de oameni care au crezut în imaginea pe care le-a prezentat-o, că face parte dintr-o familie regală, şi care nu s-au zgârcit să-i ofere cadouri în speranța unor favoruri ulterioare. De la fostele sale victime acesta a primit cel puţin 8 milioane de dolari.

Anthony Gignac şi-a recunoscut vina în ceea ce priveşte furtul de identitate și înșelăciune - 8 milioane de dolari şi îşi aşteaptă sentinţa după gratii.

SHARE