Ambasadorul SUA la Belgrad, pus la punct: Nu suntem o colonie. După ce ați bombardat Serbia, ați pierdut dreptul moral de a vorbi despre dreptate și justiție  

26 Feb 2019

Angajat într-o confruntare cu președintele Nicolas Maduro pentru controlul țării în criză, Juan Guaido a fost recunoscut până în prezent drept președinte interimar al Venezuelei de peste 50 de țări, printre care Statele Unite care, prin canalele sale diplomatice, fac lobby în favoarea sa, încearcând să convingă cât mai multe guverne să procedeze identic. 

  • Ambasadorul SUA la Belgrad, pus la punct: Nu suntem o colonie. După ce ați bombardat Serbia, ați pierdut dreptul moral de a vorbi despre dreptate și justiție  

Poziția adoptată de Serbia în problema diplomatică venezueleană a fost criticată miercuri de ambasadorul american la Belgrad, Kyle Scott, care a scris într-un mesaj pe Twitter că ”Serbia se află de partea malefică a istoriei”, o ”lecție” deloc agreată de ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin. 

În politica sa externă, Serbia pledează împotriva recunoașterii internaționale a fostei sale provincii Kosovo care și-a proclamat independența în 2008. 

Autoproclamata independență a Kosovo este recunoscută până în prezent de peste o sută de țări, printre care Statele Unite și majoritatea țărilor occidentale.  Nu și de România, Spania, Grecia, Cipru și Slovacia.

Cum și Venezuela figurează printre țările care nu au recunoscut Kosovo, autoritățile sârbe nu s-au grăbit să-l recunoască pe Guaido drept președinte al țării sud-americane.

”Serbia nu este o colonie. După ce ați bombardat Serbia, ați pierdut dreptul moral de a vorbi despre dreptate și justiție", i-a răspuns ambasadorului american ministrul Aleksandar Vulin, amintind bombardarea Serbiei de către NATO în 1999, lansată pentru a pune capăt conflictului cu Kosovo, dar care a făcut sute de victime civile. 

SHARE