Adelin Petrisor, despre atacul din Afghanistan: ‘informatia ca Ambasada Romaniei a fost cea vizata, mi se pare cel putin o exagerare grosolana’

04 Sep 2019

Intr-o interventie la Antena 3, ministrul de Externe, Ramona Manescu a declarat ca tinta atacului a fost Ambasada Romaniei. Adelin Petrisor spune insa ca aceasta afirmatie este cel putin hazardata si ca tinta talibanilor a fost cartierul Green Village, cartierul fortificat, in care exista si alte ambasade sau ONG-uri. 

  • Adelin Petrisor, despre atacul din Afghanistan: ‘informatia ca Ambasada Romaniei a fost cea vizata, mi se pare cel putin o exagerare grosolana’

“Cateva idei despre atacul din Afganistan in care un om din echipa de securitate a Ambasadei Romaniei a fost ucis si un altul a fost ranit grav. Am vazut prin spatiul public (inclusiv la o televiziune serioasa de stiri) cum ca misiunea nostra ar fi fost vizata. Incorect. A fost vizat Green Village, un cartier fortificat in care isi au sediul ONG-uri, organizatii internationale si ambasade.

Am fost acolo de foarte multe ori, stiu bine locul, nu vorbesc din povesti. In atac nu au murit doar romani, bilantul a fost de 16 morti si in jur de 120 de raniti. Talibanii au atacat cu 2 masini capcana, iar un comando a intrat ulterior si a mitraliat la intamplare. Romanii si ceilalti nu au fost salvati de britanici, asa cum se vantura pe net, ci de fortele speciale afgane.

Potrivit Ministerului de Interne afgan, peste 400 de occidentali au fost evacuati din Green Village, inclusiv 11 romani. Cartierul Verde din Kabul a fost atacat constant in ultimii ani. Cel mai recent atac a fost in ianuarie, tot cu o masina capcana. In aceste conditii, informatia ca Ambasada Romaniei a fost cea vizata, mi se pare cel putin o exagerare grosolana.

Completare: Surse din MAE sustin ca echipa de securitate a Ambasadei Romaniei a luptat ore bune cu atacatorii talibani. QRF-ul afgan a intervenit foarte tarziu, dupa vreo 4-5 ore”, a scris Adelin Petrisor pe pagina sa de Facebook.

SHARE