Va mai mira ceva? Chirurgul fals ar fi fost reprezentat de un… avocat fals

08 Feb 2019

Reprezentantul Uniunii Barourilor din Romania a comunicat ca persoana care l-ar fi ajutat pe Matteo Politi să obțină documentele necesare practicării profesiei de medic în România nu ar figura în Tabloul Avocaților. 

  • Va mai mira ceva? Chirurgul fals ar fi fost reprezentat de un… avocat fals

Politia a declarat ca prenumele avocatei sale este Laura si ca va comunica intregul nume la timpul potrivit. El mai precizase initial ca aceasta Laura s-a ocupat de toate actele necesare ca el sa profeseze ca medic in Romania.

„Numele care se vehiculează în spațiul public nu apare în tabloul avocaților din România. Nu putem face, încă, referințe la acest nume, deoarece este o anchetă în curs, în care nu știm exact ce s-a întâmplat. Dacă persoana respectivă s-a prezentat drept avocat sau  drept mandatar al italianului. 

Verificat în tabloul avocaților … nu apare. Deci, acea persoană nu este avocat”, a declarat Monica Cercelescu, director de comunicare Uniunea Națională a Barourilor din România, citată de Europa FM.

Poliția anchetează încă din noiembrie o reţea specializată în falsificarea de documente pentru cei care vor să lucreze avocați, chiar dacă nu fac parte din barouri. Este vorba de o fabrică de falși avocați care începe din Italia, Spania și ajunge și în România. 

„Avocatura falsă e o practică destul de veche în România. Uniunea națională a Barourilor a avut mai multe procese prin care a încercat să desființeze aceste  ONG-uri care practicau o avocatură falsă. Am câștigat în instanță, dar ele continuă să existe. 

S-au luat niște măsuri. Am făcut legături cu instanțele, să caute în tabloul avocaților absolut orice avocat, astfel încât este mai greu să practici avocatura falsă la instanțe și parchete, dar probabil că se poate la alte instituții”, explică reprezentanta Uniunii Barourilor. 

SHARE