Tânără, revoltată că 'boyfriendul' ei a fost amendat cu 2.000 lei: 'A fost un chiștoc, nu un car de bălegar'

13 Mar 2019

Marea dilemă a românului e că și-ar dori o ”țară ca afară”, dar fără ca el să se se schimbe deloc. În fond, deși a trecut mai bine de un secol, nu s-a schimbat mai nimic, dacă e să amintim de ce spunea Caragiale în ”O scrisoare pierdută” - 'Ori sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele... esentiale!'.

  • Tânără, revoltată că 'boyfriendul' ei a fost amendat cu 2.000 lei: 'A fost un chiștoc, nu un car de bălegar'

Potrivit paginii sale de Facebook, Ivanna Ravac este absolventă de actorie și DJ. Într-o postare făcută zilele trecute, tânăra se declară revoltată de faptul că prietenul ei a fost amendat cu 2.000 de lei, pentru că ”a aruncat chiștocul pe jos și am purces unde aveam treabă”. De remarcat și romgleza practicată...

”Băieți, am și eu o problemă: fusei săptămâna trecută cu boyfriendul prin Unirii, am fumat o țigară la metrou, omul a aruncat chiștocul pe jos și am purces unde aveam treabă. La două secunde după ce ne-am mișcat din loc, doi domni polițiști în civil l-au oprit pe boyfriend și l-au întrebat dacă știe cât e amenda pentru aruncat pe jos.

El a zis că nu și a întrebat dacă: 1. e pe undeva scrumieră/coș de gunoi și nu vede el, 2. s-a dat amendă pentru fiecare chiștoc din covorul de pe jos. Domnii s-au enervat că boyfriendul „le-a răspuns” (!) și i-au dat amendă. 2000 de lei.

Acuma știu că nu e frumos să arunci pe jos, că țară europeană, că de-aia nu putem să avem lucruri frumoase, pentru că încă există țărani de-ăștia ca mine și ca boyfriend care își sting țigările pe jos. Însă 2000 de lei e salariul minim pe economie. E chiria pe o lună la un apartament de patru camere. Și ăla a fost un chiștoc, nu un car de bălegar.

Boyfriendul a primit amenda acasă acum câteva zile. Fiincă am lipsit amândoi la orele de educație juridică de la școală (oh, wait, nu există așa ceva...), vă rog pe voi ăștia care aveți habar să mă ajutați cu un „cum se procedează în situațiile de genul ăsta”. Nu mă înțelegeți greșit, nu încearcă nimeni să fugă de responsabilitate sau să fenteze sistemul. Însă, așa cum am mai zis, 2000 de lei sunt 2000 de lei și un chiștoc e un nenorocit de chiștoc!

Chiar dacă n-aveți habar, dați totuși un share, poate ne puneți în legătură cu cineva care are. Ăla care mă ajută primește un moment de liniște în onoarea lui în live-ul de săptămâna asta. Mersi!”, a scri tânăra pe Facebook.

Mesajul postat pe Facebook a fost comentat și de  Lucian Mândruță: ”Ivanna are o problema: prietenul a aruncat un chiștoc pe jos și a fost amendat cu 2.000 de lei. I se pare prea mult. Și caută un avocat. Să-i găsim unul? Sau să-i căutam, eu știu, un implant cu bun simț, poate înțelege ceva din asta?”.

SHARE