Pădure plantată de copii în Popeşti-Leordeni, distrusă cu buldozerul - video

11 Apr 2019

În toamna anului trecut, peste o mie de copii au participat la o amplă acţiune de împădurire Popeşti Leordeni, în imediata vecinătate a ruinei Arenei ”Viscofil“, în cadrul proiectului ”Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetaşilor”.

  • Pădure plantată de copii în Popeşti-Leordeni,  distrusă cu buldozerul - video

Dar, trăim în România, iar lucrurile bune, n-au cum să dureze prea mult. Cele câteva sute de arbuşti au fost distruşi, după ce pe o porţiune de la margine s-a intrat cu buldozerul, iar alte câteva sute de puieţi au fost tăiaţi cu foarfeca, potrivit Hotnews.ro. Din cei peste 16.000 de puieţi plantaţi au mai rămas circa trei mii. 
 
Ovidiu Ciutescu, coordonatorul proiectului din partea Cercetaşilor, dă vina pentru cele întâmplate pe unul dintre vecini, dar şi pe Primăria Popeşti-Leordeni, că nu a asigurat paza şi nu s-a preocupat de proiect.

Primarul localităţii, Iacob Petre, spune că nu era treaba lor să asigure paza şi dă vina pentru stricăciuni pe acelaşi vecin, dar şi pe ploaia îngheţată care ar fi distrus puieţii.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a reacţionat pe pagina sa de Facebook, după ce în presă a apărut informaţia că o pădure plantată de copii toamna trecută în oraşul ilfovean Popeşti Leordeni a fost distrusă cu buldozerul.

„Dacă această ştire se confirmă, avem de a face cu o situaţie care nu poate fi tolerată. Aceşti copii nu merită ca munca şi pasiunea lor să fie călcate în picioare. Am dispus Gărzii Naţionale de Mediu ca mâine (vineri n.red.) să demareze un control şi aştept concluziile urgent!”, a scris Graţiela Gavrilescu pe pagina sa de Facebook. 

SHARE