Politi, declarații în direct la TV: 'Nu fug, dar prefer să nu spun unde sunt. Din clipa în care statul român mi-a recunoscut diplomele, mă numesc medic'

06 Feb 2019

”Doctorul” Matthew Mode, cel în care se ascundea, ca într-o adevărată Matrioșka, italianul Matteo Politi a intervenit telefonic în cadrul emisiunii Xtra Night Show, moderată de Dan Capatos la Antena 1.

  • Politi, declarații în direct la TV: 'Nu fug, dar prefer să nu spun unde sunt. Din clipa în care statul român mi-a recunoscut diplomele, mă numesc medic'

Fostul valet de parcare, care a fost ajutat de pițiponceala dorită a fi elitistă a unor clinici private și de Direcția de Sănătate Publică din România să-și îndeplinească visul de a practica medicina cu doar opt clase absolvite, s-a declarat deranjat de faptul că este numit fals medic și că nu se sustrage cercetării cazului său, dar că preferă să nu spună unde se găsește în acest moment.

Matteo Politi a intervenit în direct în emisiunea Xtra Night Show alegând să vorbească în limba engleză pentru că românește a învățat foarte puțin.

”Când am venit în România, nu știam cum funcționează sistemul, am folosit un avocat căruia i-am dat toate documentele. Avocata (italianul i-a dezvăluit doar prenumele, Laura – N.R.) s-a ocupat de tot și la final mi-a zis că am dreptul de a profesa în România”, a susținut italianul.

Politi a refuzat să răspundă la orice întrebare legată de studiile sale – ”voi spune totul la momentul potrivit” – insistând pe ideea că ”din momentul în care am fost recunoscut, cu ajutorul avocatului, din momentul în care statul român mi-a echivalat diplomele, mă numesc medic”.

”Nu contează, deci, că diploma a fost falsă, esențial e că ea i-a fost echivalată de statul român, care i-a dat dreptul să profeseze, așa își construiește el apărarea”, a concluzionat jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan, prezent în platou și care a insistat cu întrebarea ”Unde ați făcut, totuși, studiile de medicină?”,

”O să aduc dovezi și o să vă arăt totul”, a spus Politi, care a refuzat să răspundă și la întrebarea dacă mai este sau nu în România. ”Nu fug, dar prefer să nu vă spun unde sunt. Nu sunt un fals medic, nu-mi place să mă numiți așa”, a insistat italianul.
 

SHARE