A murit Emma Neagu, copila de 15 ani care a impresionat prin ambiţie şi voința de a trăi la ”Românii au talent”

12 Apr 2019

Emma Neagu, gimnasta de 15 ani care a impresionat în acest sezon al emisiunii "Românii au talent“, oferind o adevărată lecţie de viaţă, a încetat din viață. Dumnezeu s-o odihnească!

  • A murit Emma Neagu, copila de 15 ani care a impresionat prin ambiţie şi voința de a trăi la ”Românii au talent”

Emma Neagu a murit pe 7 aprilie la vârsta de 15 ani din cauza cancerului osos, boală cu care a fost diagnosticată în anul 2017. Anunţul a fost făcut de mai multe organizaţii şi fundaţii caritabile din Canada, unde Emma s-a născut şi unde devenise o adevărat model pentru copii care sufereau de aceeaşi boală. 

”Emma nu şi-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului.

Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final“, se arată într-un text privind detalii legate de înmormântare. De asemenea, pe Facebook a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea familiei îndurerate. 
 
Emma Neagu a devenit cunoscută şi în România după ce a apărut în acest sezon al concursului ”Românii au talent“, unde a impresionat prin ambiţia şi spiritul ei. 

În urmă cu doi ani, Emma a trecut printr-un moment extrem de dificil al vieții sale, diagnosticată cu cancer osos a fost pusă în fața unei alegeri extrem de dificile...

”Când a fost diagnosticată, noi credeam că are un hematom. Pe loc l-au scos, după ce a făcut radiografie. ”Nu este un hematom, este o tumoare”, mi-au spus. Nici în acea clipă nu m-am gândit e vorba de cancer. (...)

Am plâns împreună de nenumărate ori, și sunt momente și acum, când plângem. Deși puteau să-i salveze piciorul, dar ea a ales totuși să-l amputeze. Am avut multe divergențe - ”Tu ai înnebunit, să-i lași să-ți taie piciorul. când îl pot salva?”

A ales să și-l amputeze pentru că medicii i-au spus că dacă îl vor salva, va fi  pentru că i-au spus că va fi doar o intervenție estetică, că va avea un metal în picior și că va termina cu dansul și gimnastica”, a declarat mama Emmei.

”Eu cred că am făcut alegerea bună, eu voiam să fac în continuare gimnastică și dans. 

Mult timp m-am întrebat de ce eu... Dar nu ajută să întrebi așa ceva și lupți în continuare, că nu ai ce să faci. Eu zic că gimnastica mi-a dat puterea, nu știu dacă neapărat mi-a salvat viața, dar mi-a dat puterea să trec peste chestia asta”, declara Emma, atunci când și-a prezentat momentul la ”Românii au talent”.

SHARE