Doi copii, de patru și șase ani, abandonați de mamă pe câmp

12 Mar 2019

Doi copii de patru şi şase ani au fost găsiţi abandonaţi pe un câmp de doi localnici din comuna Ungureni, județul Botoșani, care au anunțat autoritățile. Micuții au fost preluați imediat de Protecția Copilului, iar mama dusă la audieri. 

  • Doi copii, de patru și șase ani, abandonați de mamă pe câmp

Mama micuţilor, o tânără de 26 de ani, a fost identificată ulterior de polițiști în municipiul Botoșani și dusă la postul de poliție din Ungureni pentru declaraţii.

Se pare femeia a considerat oportun să-și abandoneze copiii, după ce și-a găsit un iubit din sat și niciuna dintre familiile lor nu-i doreau pe cei mici, care au rămas la un vecin, care a fost de acord să-i țină o perioadă.

”Familia nu era de aici și nu era în evidențele noastre pentru că-s din Brăiești, au domiciliul acolo stabil dar părinții la părinții copiilor. Au cumpărat o casă aici în localitate la noi și din câte am înțeles părinții nu i-ar mai fi primit acasă”, spune Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

Atât poliția, cât și conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au deschis anchete.

Rezultatele celor două anchete vor stabili dacă se impune ca cei doi copii să rămână în centrul de plasament unde au fost duși, dar și ce pedeapsă riscă mama lor.

SHARE