Un parlamentar român cere castrarea chimică a violatorilor: 'Să-i doară tare din toate punctele de vedere!'

13 Mar 2019

Cazul petrecut zilele trecute în judeţul Vaslui, în care o femeie de 49 de ani a fost descoperită moartă pe câmp după ce fusese violată de trei tineri, continuă să stârnească indignare şi comentarii în societate. 

  • Un parlamentar român cere castrarea chimică a violatorilor: 'Să-i doară tare din toate punctele de vedere!'

Deputatul USR de Neamţ, Iulian Bulai, este unul dintre cei care s-au exprimat în spaţiul public pe marginea acestui subiect, declarându-se şocat şi oripilat de cruzimea de care au dat dovadă cei trei indivizi, fiind de părere că este absolut necesară înăsprirea pedepselor pentru astfel de fapte, pentru că doar așa pot fi stopate.     

”Avem nevoie atât de politici publice pe măsură cât şi de o legislaţie mai aspră faţă de asemenea abuzuri. Nu ştiu ce măsuri pot fi oportune pentru a opri acest crime. Mă voi consulta cu organizaţiile de profil pentru a găsi cele mai bune răspunsuri“, a anunţat parlamentarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Iulian Bulai crede că trebuie implementate măsuri radicale - pedepse mai mari, centre de reeducare, asistenţă medicală şi juridică permanentă pentru victime şi castrarea chimică a agresorilor. 

”Şi compensaţii semnificative din partea agresorilor către victime. Să îi doară tare din toate punctele de vedere. Castrarea chimică sună foarte radical. Să fie asta soluţia? Nu ştiu. Nu îmi dau cu părerea, dar chiar avem nevoie de ceva radical pentru a opri acest comportament criminal şi josnic. 

Aceste crime trebuie să se oprească. Toţi bărbaţii şi toate femeile trebuie să fie uniţi în această cauză. La mijloc este viaţa mamelor noastre. A partenerelor noastre de viaţă şi a fiicelor noastre“, scrie deputatul.

SHARE